תוכן עניינים
המשק הישראלי יציב מאוד והכלכלה החזקה זוכה לשבחים מקיר לקיר אצל כל המומחים והאנליסטים, כמו גם בקרב מומחי חברות הדירוג. יש בישראל יזמים ואנשי עסקים רבים הזוכים להצלחה כבירה בשוק המקומי, אך מגיע השלב שבו הם מעוניינים לקחת את העסק שלהם כמה צעדים קדימה ולהתחיל למכור מוצרים ושירותים בשווקים הבינלאומיים, כולל ארצות הברית, גוש מדינות האיחוד, אנגליה, מדינות שונות באסיה ובאפריקה, אוסטרליה וכו'.
כדי לקדם אתר שנכתב כולו בעברית או באנגלית יש לתרגם את התכנים בהתאמה ליעדים בהם מעוניינים להתחיל פעילות עסקית ולשווק מוצרים או שירותים. חשוב לזכור כי תרגום התכנים באתר רק לשפה האנגלית אינו מספיק מאחר שמחקרים רבים כבר הוכיחו כי גולשים מעדיפים להזמין מוצר או שירות באתר הכתוב בשפת אימם. לכן, אם אתם מעוניינים להרחיב פעילות ולחדור לשוק המקומי בצרפת, עדיף לתכנן אסטרטגיה ל-SEO בצרפתית, ואם המטרה היא למכור מוצרים לקהלי יעד בדרום אמריקה ובארצות דוברות ספרדית יש להתמקד בקידום אתרים בינלאומי המבוסס על ספרדית ו/או פורטוגזית.
המומחים של חברת Statista המפעילה פלטפורמה מקוונת לבדיקת ולמדידת נתוני שוק וצרכנים, בדקו כיצד קידום אתרים בשפות זרות משפר את דירוג האתר במנועי החיפוש וכיצד הוא משפיע על התנהגות הצרכנים. על פי תוצאות המחקר עולה כי 75% מהגולשים מעדיפים לרכוש מוצר כלשהו באתר המציע להם תוכן איכותי בשפת אימם, ולא רק באנגלית. לכן, אנחנו בסוכנות הבוטיק PremiumSEO מציעים שירותי SEO וקידום אתרים במגוון שפות, לרבות עברית, אנגלית, ערבית, ספרדית, רוסית, סינית, צרפתית, גרמנית ועוד.
קידום אתר בשפות זרות – לא רק במנוע החיפוש של גוגל
כאשר מדברים על קידום אתרים בישראל כולם מבינים כי הקידום מבוצע במנוע החיפוש הפופולרי של ענקית הטכנולוגיה גוגל. רוב האתרים השייכים לעסקים ולארגונים בישראל מסתיימים בסיומת הנפוצה co.il, לכן הקידום האורגני מתבצע בגוגל ישראל. אם מעוניינים לחדור לשוק הרוסי ולהגיע למשתמשים דוברי רוסית, יש לחקור את הרגלי הגלישה של דוברי השפה הרוסית, ובמקרה זה אנחנו נמליץ על קידום האתר שלכם בעיקר במנוע החיפוש יאנדקס ולא רק בגוגל.
כפי שאתם מבינים, קידום אתרים בשפות זרות הוא נושא מורכב ורק מומחים בתחום ה-SEO מסוגלים לבצעו. מעבר לתרגום התכנים הקיימים לשפות זרות, לפי מדינות היעד בהן מעוניינים לפעול, חשוב לגבש אסטרטגיה נכונה לקידום האתר בכל יעד ויעד בנפרד. למעשה, יש לקדם את האתר במנועי חיפוש שונים, בהתאם לדפוסי הגלישה של הלקוחות הפוטנציאליים במדינת היעד. חשוב לזכור כי למרות שאנגלית היא שפה נפוצה, רוב האנשים בעולם אינם שולטים בשפה זו, וכאשר הם מעוניינים לרכוש מוצר או שירות הם יעדיפו להזמין את הפריט באתר הכתוב בשפה המוכרת להם, כלומר בשפת האם שלהם.
מסיבה זו, אין אפשרות לקדם אתר במגוון שפות זרות על ידי חברת קידום אתרים קטנה ולבטח שלא על ידי פרילנסר יחיד. קידום האתר במספר שפות זרות מחייב ידע מקצועי מעמיק, ניסיון משמעותי בתחום ה-SEO, הכרות עם כל מנועי החיפוש, הבנה באלגוריתמים השונים המשמשים את מנועי החיפוש המובילים, ונדרש צוות רב תחומי גדול ומגוון. אם הגעתם עד כאן ואתם מעוניינים לקבל הצעה משתלמת לקידום אתרים בשפות זרות – צרו איתנו קשר עוד היום באמצעות הטלפון, המייל או האתר.
מה היתרונות של קידום אתרים בשפות זרות?
קידום אתר בשפות זרות שונות מכונה גם בשם קידום אתרים רב לשוני, באנגלית – Multilingual SEO. בפועל, יש לגבש אסטרטגיית קידום אופטימלית ונכונה לאתר הספציפי וליעדים העסקיים של הלקוח. יש מקדמי אתרים שמסתפקים רק בתרגום התוכן המופיע באתר לשפה זרה כמו אנגלית או ספרדית, וכדי להגיע ללקוחות הפוטנציאליים בספרד מקדמים את האתר לוקאלית כדי להגיע לגולשים המדברים ספרדית. אם רוצים לקדם את האתר במספר שפות זרות יש לתכנן את אסטרטגיית הקידום ולבצע מחקרי שוק מקדימים על מנת להשיג את היעדים הדרושים עבור הלקוח.
היתרונות העיקריים של קידום אתרים בשפות זרות הינם:
צמיחה עסקית – עסקים רבים בישראל מעוניינים להתפתח, לצמוח ולחדור לשווקים הגלובליים השונים. הדרך היעילה והנכונה להביא לצמיחה עסקית ולמכור מוצרים ושירותים ללקוחות בחו"ל היא באמצעות קידום אתרים בשפות זרות, כמובן בעזרת המומחים של PremiumSEO.
חשיפה בינלאומית – בעידן הדיגיטל של היום, עסקים וארגונים זקוקים לחשיפה רחבה ובינלאומית על מנת להצליח ולשגשג. חשוב לזכור כי השוק הישראלי נחשב לקטן וכוח הקנייה שלו מוגבל. כאשר העסק רוצה להצליח בגדול עליו להשקיע בקידום אתרים רב לשוני, במיתוג בינלאומי ובשיווק העסק בפלטפורמות הדיגיטליות המובילות, ורק כך זוכים ללידים חמים מלקוחות פוטנציאליים במגוון רחב של מדינות זרות.
נוכחות מקוונת מרשימה – רוב בעלי האתרים מתמקדים בשפה המקומית הנפוצה במדינה שבה העסק שלהם פעיל, והם מפספסים לקוחות פוטנציאליים רבים מרחבי העולם הגדול. בעלי אתרים אחרים מתרגמים את האתר שלהם לשפה האנגלית בלבד, אך כך הם מפספסים קהל עצום של דוברי שפות זרות, והנוכחות המקוונת שלהם דלה יחסית. כך לדוגמה יש מעל מיליארד גולשים ומשתמשים באינטרנט הדוברים את השפה הסינית, אך יש אחוזים בודדים של אתרים בסינית הפונים לקהל יעד זה, כך גם בנוגע לדוברי שפות זרות אחרות כמו ספרדית, ערבית, צרפתית, רוסית ועוד.
לקוחות חדשים ממדינות זרות – כל עסק מעוניין להשיג לקוחות חדשים ולהרחיב את מעגל לקוחותיו. הדרך היחידה להביא לטראפיק משמעותי של גולשים ממדינות זרות הוא באמצעות קידום אתרים בשפות זרות, לעיתים בשילוב קמפיינים במנועי החיפוש (קידום אתרים ממומן) וברשתות החברתיות המובילות. כאשר מקדמים נכון אתר רב לשוני מגיעים ללקוחות חדשים רבים ותוך זמן קצר אפשר להגדיל את המכירות ללקוחות בחו"ל ולהפוך מעסק מקומי לעסק בינלאומי הפועל בהצלחה במגוון מדינות יעד.
אמון גבוה מצד הלקוחות בחו"ל – יש שיטות שונות לקידום האתר במגוון שפות זרות, ולכל טכניקה יש יתרונות וחסרונות. כאשר גולשים במדינה זרה מסוימת נחשפים לאתר אותו אנחנו מקדמים בשפה שבה הם שולטים, הגולשים מביעים יותר אמון בעסק ובאתר המכירות שלכם, וכך אתם משיגים בידול מהמתחרים, מיתוג של עסק בינלאומי ויתרון משמעותי על פני המתחרים.
שיפור משמעותי ביחס ההמרות – אם קידמתם בעבר את האתר שלכם או קיבלתם שירות מחברות קידום אתרים או מסוכנות פרסום לשיווק עסקים בדיגיטל, לבטח נחשפתם למושג יחס המרה. אחת מהמטרות של קידום אתרים בשפות זרות היא לשפר את ההמרות, כלומר לשפר יחס המרה. מחקרים עדכניים של התנהגות הגולשים באינטרנט בדקו וגילו כי הגולשים מעדיפים לרכוש מוצרים ושירותים באתר הזמין בשפת האם שלהם, וככל שתשפרו המרות באתר כך הוא יקודם אורגנית במנועי החיפוש במדינה הזרה, והרווח כולו שלכם.
למי מתאים קידום אתרים בשפות זרות?
באופן כללי, תהליך קידום אתרים בשפות זרות מתאים לעסקים בכל גודל ותחום עיסוק, בדגש על עסקים קטנים ובינוניים (SMB), לעסקים גדולים המעוניינים להגדיל או להתחיל פעילות עסקית בחו"ל, לארגונים שונים, לעמותות המעוניינות לקבל חשיפה במדינות זרות, להשיג תרומות ולייצר שיתופי פעולה בינלאומיים, לתאגידים ולמוסדות מובילים.
חשוב לציין כי קידום אורגני לאתרים בשפות זרות עשוי להיות יקר מדי עבור עסקים קטנים, מאחר שמדובר בפרויקט גדול, מאתגר ומורכב הדורש משאבים גדולים. לרוב העסקים הקטנים אין את התקציב המתאים לקידום האתר שלהם בכמה שפות זרות, יחד עם זאת אנחנו בסוכנות הבוטיק PremiumSEO מציעים פתרון המתאים גם לעסקים קטנים המעוניינים לקבל חשיפה גלובלית בכמה שפות, למשל באמצעות תרגום האתר לאנגלית והקמת מערך של דפי נחיתה הכתובים בשפות זרות, תוך אופטימיזציה נכונה של האתר ותכנון אסטרטגי המותאם לדרישות העסק הקטן ולמגבלות התקציב העומד לרשותו.
אגב, גם זמרים, אמנים ויוצרים פונים אלינו מאחר שהם מעוניינים לקבל חשיפה במדינות זרות מעבר לים, וקידום האתר שלהם יכול להביא לחשיפה בינלאומית רחבה ואיכותית, ליצירת שיתופי פעולה, ולא פעם אם מקדמים בעזרת אנשי המקצוע את האתר בשפות זרות ניתן להשיג הצלחה בינלאומית ולקבל הזמנות להופעות בחו"ל.
איך מבצעים קידום אתרים בשפות זרות?
הגענו לשלב התכל'ס, וכעת נבין איך חברת קידום מקצועית המתמחה בשירות קידום אתרים בשפות זרות מצליחה להשיג את המטרות שנקבעו עבורה. כפי שציינו בפסקה הקודמת, יש טכניקות שונות לקידום אתרים בינלאומי בשפות זרות. בשלב הראשון יש לגבש ולקבוע אסטרטגיות קידום אתרים בשפות הזרות המבוקשות, זהו שלב קריטי ואין לוותר עליו.
כדי שקידום האתר יצליח, חייבים לחקור ולאפיין את השווקים הגלובליים שבהם הלקוח מעוניין להרחיב את פעילותו העסקית. יש לאפיין את הביקוש למוצר של לשירות שהעסק מציע ללקוחותיו כדי לבדוק באילו מדינות זרות העסק יכול להצליח יחסית בקלות, וללא התמודדות עם תחרות קשה מצד עסקים מקומיים. יש להתייחס לגורמים שונים בעת בחירת מדינת היעד והעסק חייב לבדוק האם כדאי לו למכור מוצרים ללקוחות במדינה זרה כזו או אחרת מבחינת עלויות משלוחים, רגולציה, חוקים מקומיים, היבטי מיסוי, פוטנציאל מכירות, תמחור ופוטנציאל רווח.
לאחר בחירת המדינות בהן מעוניינים לקדם את האתר יש לבצע הגדרה טכנית נכונה של כתובות ה-URL, עבור כל מדינה ושפה זרה. ראוי לציין כי יש שלוש דרכים עיקריות לתכנון ולבחירת מבנה ה-URL. הגדרה נכונה של כתובת ה-URL לפי שפה ומדינה מסייעת למנועי החיפוש, ובראשם מנוע החיפוש הפופולרי של גוגל, לאנדקס נכון את האתר שלכם, והאינדוקס נחוץ כדי להציג את האתר בפני גולשים המבצעים חיפוש בשפת האם שלהם.
הדרכים העיקריות לבחירת ה-URL הן:
דומיין נפרד עם סיומת מקומית – אחת הדרכים היעילות והשיטה הפופולרית בקרב מקדמי האתרים היא לרכוש ולהגדיר דומיין נפרד עם סיומות מקומיות, כלומר ccTLDs (ראשי תיבות של Country Code Top Level Domains). אגב, זאת האופציה המועדפת בעיני גוגל, וכך האתר שכתוב בשפה זרה כלשהי יוצג בפני גולשים במדינה הזרה. כדי להבין איך זה נראה בפועל, נניח ואנחנו מקדמים אתר בכמה שפות זרות, במקרה זה עלינו לרכוש דומיינים נפרדים לכל מדינת יעד, לדוגמה:
• www.yoursite.fr הממוקד בצרפת ומבטיח יותר אמון מצד הגולשים הצרפתיים שנחשפו לאתר.
• www.yousite.de הממוקד בגולשים המתגוררים בגרמניה.
כל אתר כתוב בשפה זרה שונה ופונה לגולשים המתגוררים במדינות זרות שונות, ובגלל האחסון המקומי משפרים את ביצועי האתר, במיוחד זמן הטעינה והתגובה, והגולשים במדינה הזרה מרגישים נוח יותר לרכוש מוצרים באתר המדבר בשפתם ומציג כתובת רלוונטית למדינתם, לכן רמת האמון באתר גוברת, ובנוסף ניתן לבצע קידום לוקאלי של האתר. החסרונות העיקריים בשיטה זו הם ההשקעה הכספית הנדרשת לרכישת דומיינים לכל מדינה ושפה זרה, רכישת חבילת אחסון נפרדת ומקומית לכל אתר, ויש מדינת שבהן יש שתי שפות רשמיות, לדוגמה קנדה, לכן הדומיין הנפרד לא בהכרח עוזר במקרה זה. כמו כן, הקידום האורגני עצמו יהיה מורכב ומאתגר יותר כיוון שיש לקדם מספר אתרים במקביל, לרכוש ולנטר קישורים חיצוניים לכל אתר בנפרד, ועבודת הקידום מורכבת יותר ונדרש צוות של מקדמים.
אתר מרכזי עם תיקיות סאב פולדר – השיטה השנייה לצורך קידום אתרים בזפות זרות מבוססת על אתר מרכזי ושימוש נכון בסאב פולדרים. כלומר, יש דומיין אחד לאתר אותו מקדמים במדינות ובשפות זרות, ויוצרים סאב פולדר נפרד לכל שפה ומדינה זרה, ומשייכים אליו את התכנים הרלוונטיים. לדוגמה:
• www.yoursite.com/fr
• www.yoursite.com/de
שיטה זה פופולרית בקרב מקדמי האתרים המנוסים, זו טכניקה פשוטה וזולה יותר מאחר שאין צורך לרכוש ולנהל מספר דומיינים בנפרד, האחסון נמצא באותה חוות שרתים, וקל יותר להקין סאב פולדרים בדומיין מרכזי ולהעלות תוכן בשפות שונות בכל סאב פולדר. החיסרון העיקרי של שיטה זו הוא שאין אפשרות לאחסן את האתר בשרת מקומי, ויש גולשים החוששים מאתר עם דומיין בכתובת זרה לכן עלולים לפספס אותם בגלל שהם מפחדים ללחוץ על הקישור לאתר במנועי החיפוש.
סאב דומיין – האופציה השלישית היא להפריד את הדומיין באמצעות שימוש בסאב דומיין, לדוגמה:
• France.yoursite.com
• Us.yoursite.co.il
האלגוריתם של גוגל מתייחס לסאב דומיין כאל אתר נפרד ועצמאי מהאתר הראשי, וכך יוצרים אתר ייעודי לכל שפה ומדינה זרה, ללא צורך לרכוש דומיינים נפרדים. את הסאב דומיין אפשר לאחסן במדינת היעד הזרה, לכן זהו יתרון משמעותי לשיטה זו.
כדאי לדעת כי גוגל אינה ממליצה להשתמש באופציה של כתובת URL עם פרמטרים כאשר מבצעים קידום אתרים בשפות זרות. יש מקדמים המשתמשים באופציה זו, היא נראית כך: www.yoursite.com?loc=fr. הסיבה מדוע שיטה זו אינה מומלצת היא שהפרמטרים גורמים לבלבול של מנועי החיפוש, ולא פעם מנוע החיפוש מציג את האתר בשפה לא מתאימה למשתמש, והאתר שלכם עלול לפספס מכירות ולהיפגע תדמיתית.
לאחר בחירת ה-URL, ממשיכים לשלב של מחקר מילות מפתח ומחקרי השוק, לרבות מחקר מתחרים. מחקר מילות מפתח עבור קידום אתרים בשפות זרות חייב להיות מקיף ומעמיק, ויש להתייחס לניבים מקומיים, לתרבות המקומית במדינת היעד הזרה, לסלנגים של דוברי השפה ולהרגלי הגלישה והחיפוש של תושבי המדינה הזרה. במקביל מתחילים לתרגם את התכנים הקיימים באתר. יש להתאים את התוכן באתר לכל שפה ומדינה זרה בנפרד, בין אם רוכשים דומיין עם סיומת מקומית ובין אם משתמשים בסאב דומיינים או בסאב פולדרים.
את תרגום האתר כדאי להשאיר לאנשי המקצוע המיומנים, ויש להקפיד על תרגום איכותי על ידי מומחים השולטים בשפה הזרה. מומלץ להימנע מאופציות של תרגום אוטומטי של האתר, ולבטח שאין לתרגם את התכנים באתר אותו מקדמים באמצעות כלים חינמיים ובסיסיים כמו גוגל טרנסלטור.
במהלך תרגום התוכן חשוב לשים לב להבדלים בין השפות והמדינות בנושאים כמו מטבע, אזורי זמן, מטבעות לשון, מידות ועוד. כמו כן, כדאי להשקיע בעריכת המטא דסקריפשן, כלומר התגית שמציגה תיאור קצר של האתר שלכם במנועי החיפוש. יש לציין כי תגית זו אינה משפיעה על דירוג האתר בתוצאות החיפוש של גוגל, יחד עם זאת אם עורכים נכון את התגית ניתן לשפר את ה-CTR, כלומר שיפור של שיעור ההקלקה על האתר שלכם.
בנוסף לזאת, יש להטמיע נכון את תגית hreflang, התגית (קטע קוד קצר) מסייעת לגוגל להבין לאיזה שפה ומדינה זרה העמוד הנוכחי מכוון, ולהציג את העמוד הייעודי המתאים לגולשים ממדינות זרות, בהתאם לשפות, וכך גם משפרים את חוויית המשתמש באתר וניתן להגיע לדירוג גבוה יותר בתוצאות החיפוש.
כמו כן, יש לשלב נכון קישורים פנימיים באתר כדי להקל על הגולשים לנווט את דרכם באתר ולהגיע למידע שהם מחפשים. במסגרת תהליך קידום אתרים בשפות זרות חשוב לבנות נכון את מערך הקישורים הפנימיים, כמובן בין עמודים רלוונטיים באותה שפה. הקישורים הפנימיים מסייעים גם לגוגל להבין טוב יותר את האתר שלכם, והפעולה מסייעת בדירוג גבוה יותר בתוצאות החיפוש.
בשלב הבא חשוב לבנות מערך קישורים חיצוניים, ויש לתכנן ולבנות נכון את פרופיל הקישורים בהתאם למדינות היעד השונות. יש לבחור קישורים איכותיים מאתרים סמכותיים בלבד כדי להתקדם היטב בדירוג בגוגל ולהופיע במיקום גבוה בדף תוצאות החיפוש.
קידום אתרים בשפות זרות – הדרך הבטוחה להצלחה בשווקים הגלובליים
עסקים רבים בישראל מעוניינים להתרחב ולהתחיל למכור מוצרים במדינות זרות. יש שיטות שונות להרחבת הפעילות העסקית בחו"ל, ובדרך כלל משלבים כמה טכניקות כדי להשיג את התוצאות הרצויות.
אחד מהכלים האיכותיים ביותר להרחבת הפעילות בשווקים הגלובליים ולקבלת לידים חמים מלקוחות בחו"ל הוא קידום אתרים בשפות זרות, אך חשוב לזכור כי קידום אורגני לאתרים באינטרנט לוקח זמן ודורש התמדה ומשאבים, לכן בהתאם לצורך ניתן לשלב קידום ממומן בגוגל ובמנועי חיפוש רלוונטיים נוספים, לבנות ולנהל פרופיל עסקי ברשתות החברתיות המובילות כמו פייסבוק ואינסטגרם, לנהל קמפיינים באינטרנט ובפלטפורמות הדיגיטליות השונות, לבנות פרופיל בשירות גוגל לעסק שלי, בכל מדינה זרה, לצורך קידום אתרים לוקאלי ועוד.
כדי שקידום האתר בשפות זרות יצליח עליכם לבחור נכון סוכנות דיגיטל או חברת קידום. יש הרבה חברות המציעות שירותי קידום אתרים באינטרנט, אך רוב החברות מתמחות בקידום בגוגל ישראל, לכן יש לוודא כי בוחרים חברה המתמחה בקידום אתרים בינלאומי.
המומחים שלנו עונים על שאלות נפוצות בנושא קידום אתרים בשפות זרות
לסיכום,
קידום אתרים בשפות זרות על ידי צוות המומחים של סוכנות הדיגיטל PremiumSEO מבטיח לכם הצלחה בשווקים הגלובליים, לידים חמים מלקוחות פוטנציאליים, נוכחות מרשימה באינטרנט, מיתוג של עסק בינלאומי מצליח, ובנוסף תוכלו ליהנות מגידול בפעילות העסקית ולשפר רווחיות.
לתיאום פגישת הכרות ולהצעת מחיר לשירות קידום אתרים בשפות זרות – צרו איתנו קשר עוד היום!